Isnin, 31 Ogos 2009

Selamat Hari Merdeka!!

Happy Merdeka Days To All!!

Sambutlah Hari Kemerdekaan ini
Dengan Penuh Semangat & Keinsafan di Jiwa
Serta Hargailah Pengorbanan Perwira-Perwira yang Terdahulu

Rabu, 26 Ogos 2009

Dugaan Bulan Ramadhan...

Haila..banyak sungguh dugaan bulan Ramadhan tahun nih...
Bawak-bawak bersabar yuyu...
May be mood ko yang tak menentu...
Boh layan kan ajer semua benda tuh..

Tarik nafas panjang-panjang

Fuh..Fuh..Fuh!!!!

Jumaat, 21 Ogos 2009

Happy Birthday Shima!!

Happy Birthday kepada kawan baik ku...Shima!!
Semoga panjang umur & cepat-cepatla kahwin...

Meh sini aku nyanyikan sedikit lagu birthday ...

Happy birthday to you..
You born in the Zoo
With cat and kangaroo
Happy birthday to you...

Muahh..Muahh...Muahh..


nih present dari aku utk ko..hehe

Bermula Bulan yang Suci...

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan yang Mulia...

Kepada semua:
Ampun dan maaf diminta
jika ada terkasar bahasa dan perbuatan

Semoga kita semua dapat jalani ramadhan ini
dengan penuh kesabaran dan banyakan amal ibadah..

Berita Baik!!

I'm pregnant again!!
Seronok rasanya!!
Amin dah dapat sorang adik..

However, sejak aku pregnant nih..
Rasa cam tak da mood memanjang & senang EMO
Tak lalu makan & asyik pening jerk..

Dugaan...dugaan..dugaan....

Ya Allah, tabahkan la hati hambamu ini..
Banyakan sifat sabar dalam diri...
Redakan & Tenangkan lah hati yang mengelodak..

Amin..amin..amin...

Khamis, 20 Ogos 2009

Kadang-kadang

Kekadang busan tul bila ada orang tuh amik serius dengan apa yang kita kata walhal sebenarnya kita hanya bergurau atau suka mengusik...

Kekadang busan tul bila ada orang tuh cepat EMO apabila kita menegur walhal untuk kebaikan dirinya jugak...

Kekadang busan tul bila tetiap hari kena mendengar 'rungutan' dari mulut orang tuh walhal bukannya apa sangat pun...

Kekadang busan tul bila tiada orang untuk kita luahkan perasaan yang terpendam..

Kekadang busan tul melayan kerenah sekeliling yang ntah apa-apa...

Yang tak busannya...MAKAN+MINUM+TIDUR....

Apa lagi jomlah ZzzZZzZzz.....

Rabu, 19 Ogos 2009

Bday Amin yang Pertama

Lupa nak upload gambar time birthday amin yang lepas. Thanks pada yang tetamu hadir terutama kepada family, kengkawan dan juga jiran-jiran yang sporting. Semoga dapat mengeratkan lagi hubungan silaturahim di antara kita semua.

birthday cake amin

cupcake ciptaan Liyana

one happy family

tiup jangan tak tiup


Lepas settle kemas rumah, family aku, kak ja and chik ti singgah The Mines.Sempat lagi kitorang semua berkaraoke even though kitorang semua kepenatan. Nih la antara yang sempat kami snap-snap..

kami dari belakang

tunggu giliran masuk ke karaoke JAMBAN..huhuhu



Selasa, 11 Ogos 2009

Do We Look ALike?

Kalo aku gi mana-mana jerk, sure orang kate amin banyak ikut rupa aku. Tak banyak ikut papa dia. Nak buat cam na..gen mama lagi power dari papa..hehehe...Tapi bagus gak actually. Sebab mengikut kata orang tua...Sejuk kalo anak lelaki ikut rupa paras ibunya. Apa yang dimaksudkan sejuk tuh ek?Ada sesiapa yang paham? Pada aku keserasian ibu atau ayah dengan anaknya bergantung pada cara didikan dan pendekatan parent tuh jugak. Bukan bergantung pada wajah. Ada sesiapa ble explain kan kat aku tak?

amin skang malu nak bergambar..
dia dah tak suka tengok kamera


serupa ke kami?

Isnin, 10 Ogos 2009

Family Karaoke

Hari ahad yang lepas, aku and seluruh keluarga SS (belah husband aku) gi karaoke beramai-ramai kat Segambut. Memang happening la. Kitorang gi sana lepas maghrib dalam kul 8 sampaila pukul 11. Memang berkaraoke dan menari sakan masing-masing. Yang penting, dapat release tension. Amin pun karaoke skali ngan mama dia. Orang pegang mic, dia pun nak pegang skali. Pandai anak mama. Bila orang nyanyi, amin pun menari-nari skali ngan kitorang. Sporting sungguh amin. Nasib malam tuh, dia tak banyak ragam. Nih la antara ragam-ragam kami sekeluarga yang sentiasa havoc and happening. Sayunk korang semua....smoga relationship kite sekeluarga bertambah erat dan ceria sentiasa. Insya-allah..

loving couple of the year
kak liza & abg zul & yang tido tuh Syarina..
bukan main feeling lagi menyanyi...

aku, nabila and kak ya
sempat lagi posing

amin and adik..
memang tak bole berengang dua-dua nih

kusyuk kak ya nyanyi sampai tak tengok orang dah..hehe

yang menyanyi tuh, bini Pon, belakang dia Azalea,Ita & Apit


Nih antara video yang sempat dirakam:

video

Ahai..cek mek molek


video

Lalala....

Floria Putrajaya 2009

Wah, windunya nak tulis blog. Agak lama juga tak update pasal diri ini. Makin sibuk lately. Balik-balik rumah jerk, lepas kasi amin tido dan melayari facebook dan check mail, aku terus jerk tidur. Dah tak sempat nak story-story kat korang. Actually banyak cite yang nak share dgn korang. Tapi nanti aku update skit-skit.

Kali nih aku nak story pasal FLORIA Putrajaya. Tapi sebelum kitorang gi sana, aku and family having dinner kat IOI Hotel dulu sempena celebrate birthday abah that night. Sambil-sambil tunggu abah, mamy and fadly bersantap, aku bawak amin jalan-jalan kat lodge dengan papa. Memang amin skang nih tengah lasak sangat. Aku suruh duduk makan. Dia hentam nak berjalan satu tempat bufee tuh. Adei, penat nak kejar. Last-last,aku and papa kelaparan tengah-tengah malam.Mana tak nya, kalori terbakar habis lepas kejar amin.Hehehe...

Time amin jalan-jalan tuh, sempat lagi die singgah kat stage orang menyanyi tuh. Yang bestnye, dia boleh plak menari-nari depan penyanyi pompuan yang agak seksi and daring tuh..Amboi-amboi, bukan main lagi anak aku nih. Tengah dok tengok amin menari-nari kat dsitu, suddently pompuan nih turun stage and dukung amin bawak atas stage. Bukan main suka lagi anak aku nih. Tak tau malu langsung. Papa die siap cakap tuh 'Kan best kalo pompuan tuh dukung papa'...huhu..panjang sungguh angan-angan papa nih. Nak buat cam ne, Like Father, like son. Kalo anak nye suka, papanye sure lagi suka..:P


video

Sekitar pukul 9, baru aku and family gerak gi Putrajaya. Itu pun sebab kawan abah yang incharge karnival nih ajak gi sana tengok diorang set up macamana. Agak kagum gak aku tengok bunga-bunga kat sini. Even aku pergi time malam, tapi bunga-bunga nih still nampak segar and cantik. Pandai orang yang decorate semua nih. Sungguh kreatif and bersabar nak susun bunga nih satu-satu untuk jadikan satu rupa atau bentuk. Nih antara picture yang aku sempat snap dari handphone. Nak dijadikan cerita, kamera aku time nih habis bateri. Sabooo jerk aah. Kalo tak, sure gambar die lagi cun..

Floria 2009

cantik kan?

me and sang kancil

abah & mamy

tis is my fav....bestnye kalo ada 1 kat rumah..