Isnin, 26 Oktober 2009

2nd Wedding Anniversary

OMG..today is our 2nd year wedding anniversary aku and husband. Huhuhu...ble la tak cakap aku terlupa..aiyak! Chow dlu..nak buat skit preparation..:P

Time for ZZzzzZ

Nih video amin yang sudah mengantuk kat sofa...


video

jom amin...time for ZzzZzz
Memang kaki berjalan jer this week...last Saturday plak, aku and family pergi ke Desa Water Park. Rase tak puas plak mandi kat Port Dickson hari tuh..Isk isk isk...(memang 'sun burn' amin dibuatnya..hehehe)

Agak lama gak kitorang tiga beranak melepak kat sane. Kalo tak salah, dari 12 tgh hari sampai la ke 6 ptg. Puas mandi!!Cume aku la yang tak berapa puas sebab husband aku tak kasi naik benda yang berat-berat @ 'mencabar. Takut terentak. Lagi plak, kandungan aku baru masuk 4 bulan. So, kena 'hati-hati' katanya....Adei!!Time aku tak 'pregnant', tak mo plak bawak aku jejalan...Nih aku dah 'pregnant', bawak aku jalan merata.Saboooo jerk aah!!!Takpe ah...tuh namanye rezeki.Syukur...alhamdulillah :D

PICTURE

suke amin sampai tepuk tangan

sempat lagi posing

amin keletihan selepas mandi

one happy family


p/s: Selebihnya, di facebook ku yak!

Ahad, 25 Oktober 2009

Port Dickson

Last Wednesday, aku ngan family pergi vacation kat Port Dickson. Sajer kitorang pilih weekdays sebab tak berapa ramai orang and rate hotel pun tak berapa mahal. Kitorang stay kat Corus Beach Hotel. Kebetulan plak, ada family husband dari Penang pun join kitorang skali. Memang lagi syok la.

And for Amin, this is his first time at the beach. Biasa bawak amin pergi mandi pool, theme park and sungai jer. Tapi kali nih, mama and papa bawak amin gi pantai plak. First time tengok pantai, memang amin takut sesangat. May be sebab bunyi ombak and pasir dia yang lembik kot. Bila kitorang letak jer dia kat pasir, dia merengek nak kitorang dukung dia. Then lepas pujuk-pujuk, baru amin OK but still tak berani nak masuk air laut. Kat tepi-tepi jer, dia berani. Takpe..nanti lame-lame, amin akan biasa gak. Lagipun, nih satu benda baru bagi amin nak explore.

Enjoy our pictures and videos...yang selebihnya, ada dalam facebook aku...:P

PICTURES

amin tengok air laut..cantik sgt!

apala amin, tak mo tengok camera

amin and papa happy's time

lepas mandi pantai, kita mandi pool plak..YEY!!


VIDEO


video

Port Dickson....

Selasa, 6 Oktober 2009

Semoga Success to Calon PMR

Kalo tak salah aku
Esok dah mula start exam PMR utk semua calon tingkatan 3
Semoga korang semua
SUCCESS selalu!!


Especially kepada anak-anak buah aku:
Farra dan Azalea

Sebelum mula exam, baca Bismillah dan doa penerang hati
serta minta diberi petunjuk sekiranya rasa ragu dengan soklan tuh
Habis buat exam, tawakal dan doa kepada Allah
Agar diberi kejayaan
Moga-moga dapat 8A


p/s: Ikutlah jejak langkah kakak sedara mu ini.Haha..tapi kalo dah masuk MRSM, jangan plak meringik nak balik.Huhuhu...

Hasad Dengki

Pengajaran dan pedoman untuk aku:

Jangan dengar kata sebelah pihak sahaja
Jangan berpra sangka buruk terhadap seseorang sehingga kita tahu kebenarannya

Sifat yang harus ditegah:

Hasad dengki
Fitnah
Berbohong

Musti korang tertanya-tanya, asal la aku tulis benda-benda di atas nih. Itu sebagai peringatan utk aku dan juga korang jugak agar sentiasa berwaspada dengan orang yang bersifat spt di atas dan juga untuk elakan kita daripada bersifat sedemikian terutama kepada family sendiri @ teman rapat.

Kekadang memang timbul perasaan 'negative' bila kita lihat seseorang itu lebih @ istimewa dari kita. Tapi kenapa tidak kita anggap ia sebagai satu yang 'positive' utk kita perbaiki diri menjadi lebih baik dari orang itu. Isu 'kekayaan' @ 'duit' bukan satu isu yang boleh kita 'beli' semuanya utk dapatkan perhatian dan kasih sayang seseorang tapi cara layanan dan juga keikhlasan serta kejujuran kita terhadap seseorang itu yang membuatkan perhubungan menjadi lebih rapat dan akrab.

Jadi, jangan buat citer yang tak elok tentang seseorang,lebih-lebih lagi kita baru hendak mengenali orang itu@ sesebuah family itu dengan lebih rapat. Ia secara tak langsung, menimbulkan rasa curiga dan pra sangka buruk terhadap orang itu. Macam-macam perkara yang bermain kat fikiran ini. Adakah semua ini hanya sandiwara@lakonan semata@semua perkara berbangkit adalah tidak benar sama skali???Semua menjadi tanda tanya....

Kesimpulannya, TEPUK DADA,TANYA HATI & SELERA. Yang penting, bagaimana perhubungan kita dengan seseorang itu secara realitinya. Hanya kita dan orang itu sahaja yang tahu. Orang hanya melihat secara luaran tapi yang penting, dalaman(HATI) rasa. Apa orang itu nak kata, katalah...MULUT TEMPAYAN MEMANG SUSAH NAK TUTUP. Yang nyata, perhubungan aku tetap diteruskan tanpa rasa syak wasangka dan aku ikhlas dalam perhubungan yang baru terjalin ini.

p/s: Sesapa yang terasa, 'mak' mintak maap banyak2 dari hujung rambut sampaila kaki. Skang kan bulan Raye...Huhuhu!!

Windunye kat blog nih!!

Waduh...waduh..waduh!!
Lamanya tidak update blog ini
Walhal banyak jer benda nak citer
Dari hal raya & bab jalan2

Tapi.....

Tak tau mana nak start
?????

Erm........